Uvijeti poslovanja (općenito)

Internet stranice www.pro-dg.hr su u vlasništvu PRO-DG d.o.o. Uvjeti poslovanja vrijede za registrirane korisnike. Registrirani korisnik (u daljnjem tekstu korisnik ili registrirani korisnik) može postati svaka osoba koja potpuno prihvaća uvjete poslovanja PRO-DG d.o.o. Prilikom prvog upisa potrebno se registrirati i pritom ispuniti sva zahtijevana polja istinitim podacima. Prihvaćanje općih uvjeta poslovanja kupac potvrđuje svojom registracijom. Korisnik je dužan brinuti se o sigurnosti svoje korisničke lozinke i povremeno ju mijenjati. PRO-DG d.o.o. ne odgovara za slučajeve zlouporabe korisničke lozinke, ali će odmah nakon što korisnik javi o vjerojatnoj zlouporabi odgovarajuće postupiti.


Registrirani korisnik ima sljedeća prava:

 1. kupovati artikle na stranicama www.pro-dg.hr
 2. koristiti stranice www.pro-dg.hr u dobroj vjeri i namjeri

Zadržavamo pravo promjene uvjeta korištenja ovih stranica u bilo kojem trenutku.

Promjene stupaju na snagu u trenutku objave. Registrirani korisnik je dužan redovito čitati pravila i uvjete korištenja te se smatra da je pristupanjem stranicama upoznat s aktualnim pravilima i uvjetima korištenja istih, a prilikom potvrde kupnje to i potvrđuje.


Kupnja na internet stranicama

Svaki registrirani korisnik može kupovati artikle iz ponude PRO-DG d.o.o. prikazane na internetskim stranicama. Kupoprodajni ugovor između registriranog korisnika i PRO-DG d.o.o postaje pravovaljan nakon primitka naručene pošiljke i vrijedi isključivo za područje RH.


Cijene

Sve navedene cijene sadrže PDV i izražene su u kunama.

U cijenu nisu uračunati otpremni troškovi koji će biti posebno navedeni prilikom naručivanja proizvoda ili usluga. Otpremni troškovi se mogu uvećati za dodatne troškove koji mogu nastati prilikom dostave, a prema uvjetima dostavne službe koja vrši tu uslugu.


Plaćanje

Vaše naručene artikle možete platiti na nekoliko načina:

 1. Kreditnom karticom - American Express, Diners, Eurocard/Mastercard ili Visa. ( trenutno nije omogučeno )
 2. Uplatnicom/virmanom – plaćate na navedeni žiro račun PRO-DG d.o.o. prema izdanoj ponudi
 3. Gotovinom prilikom isporuke od strane naših djelatnika ili dostave poštanskom pošiljkom 

Račun će vam biti izdan sa datumom otpreme naručenih proizvoda i bit će vam poslan zajedno sa naručenim proizvodima.

U slučaju plaćanja kreditnim karticama, PRO-DG d.o.o. ukoliko postoji bilo kakva sumnja u istinitost podataka ne obvezuje se isporučiti naručene proizvode. Ovim uvjetima se također definira i slanje naručene robe i usluga.


Dostava naručenih artikala

U redovnim uvjetima proizvodi se dostavljaju kupcu radnim danom, unutar 1 do 5 radna dana od dana narudžbe, a ovise o dostavnom redu dostavljača na koje ne možemo utjecati. Ako je nemoguće dostaviti traženi proizvod bit ćete obaviješteni o tome putem e-mail adrese koju ste naveli prilikom registracije, a plaćenu vrijednost odmah vraćamo.

U mjestima gdje postoji organizirana dostava, Vaša narudžba biti će dostavljena izravno na Vašu adresu. Tamo gdje dostava nije organizirana, pošta ili tvrtka koja se bavi kurirskom uslugom će Vas obavijestiti o prispijeću pošiljke i Vaš ćete paket moći podići u roku prema rokovima dostavne službe. PRO-DG d.o.o. ili ovlašteni dostavljač zadržava pravo da se prilikom isporuke zatraži identifikacija primatelja putem osobnog dokumenta te ukoliko se ne dobije ista PRO-DG d.o.o. zadržava pravo da ne isporuči pošiljku. Primatelj svojim potpisom i pečatom (u slučaju da se radi o pravnim osobama kao naručitelju ) na prijemnom listu potvrđuje primitak pošiljke.

Troškovi dostave za područje RH
Molimo pogledajte poseban opis dostava na dnu internet stranica.


Pravo na raskid ugovora

Svaki ugovor sklopljen sredstvom daljinske komunikacije kupac-naručitelj može, ne navodeći za to razlog, raskinuti : prije nego što je narudžba obrađena od strane PRO-DG d.o.o.-a:

 1. prije nego što je narudžba obrađena od strane PRO-DG d.o.o. - bez naknade
 2. prije nego je nastao trošak dostavne službe - bez naknade
 3. nakon što je nastao trošak dostavne službe - uz naknadu dostavne službe

Oblik raskida ugovora

 1. Ugovor se raskida putem web sučelja koje obavještava na kupca o statusu narudžbe.
 2. Ugovor je raskinut u trenutku kada je narudžba obilježena kao stornirana.
 3. Smatra se da je ugovor raskinut na vrijeme, ako je obavijest o raskidu upućena prije početka obrade narudžbe.

Posljedice raskida ugovora

 1. Trgovac je dužan, u roku od 30 dana od dana raskida, vratiti potrošaču cjelokupan iznos odnosno iznos umanjen za naknadu dostavne službe ako je otkaz ugovora nastupio nakon početka korištenja dostavne službe,  koji je kupac do trenutka raskida platio na temelju ugovora i obavijestiti kupca o povratu iznosa.


Isključenje prava na raskid ugovora

Osim ako stranke nisu drukčije ugovorile, potrošač nema pravo na raskid na temelju prethodnih članaka ako je narudžba u izradi.


Zaštita podataka

Zaštita vaših osobnih podataka regulirana je Zakonom o zaštiti osobnih podataka. Vaše osobne podatke koje dajete dobrovoljno pohraniti ćemo u našoj evidenciji. Vaše osobne podatke prikupljamo i koristimo u svrhu obrade narudžbe, slanje promotivnih materijala, za unaprjeđenje odnosa sa registriranim korisnicima te radi provjere i autorizacije prilikom plaćanja kreditnom karticom. Registracijom na našim internet stranicama dajete Vašu suglasnost za obradu Vaših podataka u navedene svrhe. Registrirani korisnik je suglasan da mu se društvo PRO-DG d.o.o. može obraćati pismenim putem, telefonski ili elektroničkom poštom te mu na navedenu adresu dostavljati materijale kojima će ga obavještavati o pogodnostima i novinama u svojoj ponudi. U svakom trenutku imate pravo zatražiti ispravak, izmjenu ili nadopunu netočnih, nepotpunih ili neažuriranih podataka, a ukoliko više ne želite primati naše obavijesti ili promocijske ponude dovoljna je da u postavkama vašeg korisničkog računa maknete oznaku "Želim primati obavijesti".

Unos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je SSL protokolom 128-bitne enkripcije koju osigurava Wspay sustav za on line autorizaciju kreditnih karica. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se preko PBZ card-a korištenjem sustava Wspay za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.

PRO DG d.o.o. se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici PRO-DG d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

INTERNATIONAL NOTICE

All payments will be effected in Croatian currency. The amount your credit card account will be charged for is obtained through the conversion of the price in Euro into Croatian kuna according to the current exchange rate of the Croatian National bank. When charging your credit card, the same amount is converted into your local currency according to the exchange rate of credit card associations. As a result of this conversion there is a possibility of a slight difference from the original price stated in our web site.


Dodatne napomene

PRO-DG d.o.o. zadržava pravo trenutno s popisa korisnika brisati one korisnike koji bi kršili ova pravila i uvjete ili na neki drugi način usporavali ili ometali rad internet stranica te poduzeti odgovarajuće mjere protiv takvih korisnika. PRO-DG d.o.o. ne odgovara za bilo kakvu štetu koja bi mogla nastati radi prekida dostupnosti, neobjavljivanja, odnosno brisanja oglasa ili grešaka u djelovanju internet stranica.

Uvjeti i odnosi između korisnika i društva PRO-DG d.o.o. podliježu zakonima Republike Hrvatske. U slučaju spora, stranke će pokušati spor riješiti mirnim putem, a ukoliko to nije moguće, nadležan je isključivo sud u Zagrebu.

© Sva prava zadržana. | CIJENIMO VAŠE MIŠLJENJE

Društvene mreže - pratite nas  
postavite nas u favorite | preporuči prijatelju
SAPE.net | Powered by SAPEnet | © 2011 PRO-DG d.o.o.